Region

Dramatični prizori iz Dalmacije: Naređena evakuacija stanovnika, turisti bježe

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je najnovije podatke o požaru koji je buknuo u Šibeniku. Požar je zahvatio kuće i u Grebaštici, tako da je u toku evakuacija porodica čiji su domovi ugroženi ili zahvaćeni požarom.

Stanovnike ugroženog dijela sa lokacije prevoze MUP-ovim vozilima do Morinjskog mosta kod Brodarice, zatim autobusom do sportske dvorane na šibenskom Baldekinu, gdje im je obezbijeđen smještaj.

„Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju da spase šta se da spasiti. Vjetar nam još uvijek otežava posao. Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minuta u minut. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo vidjeti kolika je ukupna šteta. Sada pokušavamo da spasimo jednu zgradu, gori na trećem spratu, tako da smo sad provalili vrata da možemo da spasimo objekat“, rekao je komandant Javne vatrogasne brigade Šibenik Volimir Milošević, a prenosi Index.hr.

Ministarstvo odbrane je potvrdilo da je na mjesto požara kod Grebaštice poslat i peti kanader, što znači da su poslati svi kanaderi koji su na raspolaganju ministarstvu te da požar sada gasi ukupno sedam aviona.

Na mjesto događaja su poslate i vatrogasne ekipe iz Splita.

Požar je doveo do kolapsa na putu od Šibenika prema Splitu.

Takođe, u požaru je stradao i veliki broj automobila.

Preuzeto sa n1info.ba