Sport

Elvedina Muzaferija doživjela neugodnost u SAD-u i pozvala ministra vanjskih poslova BiH u pomoć

Elvedina Muzaferija trenutno se nalazi u Sjedinjenim Državama, a prilikom putovanja doživjela je neugodnost na Međunarodnom aerodromu u Denveru.

Muzaferija je, naime, putujući sa velikom količinom opreme zaustavljena, ispitivana, a pritom su joj sve stvari ispreturane i pregledane. Sve to jer, kaže, ima bosanski pasoš.

“Zamislite, putujete sa 10 torbi jer se vraćate sa treninga, tu su skije, pancerice i sve privatne stvari, na check-in vas izdvoje jer eto imate bosanski pasoš. Prvo idete na ispitivanje, a zatim svih 10 torbi otvore i svaki dio odjeće koji se nalazi unutra izvade i pregledaju pojedinačno. Znači, pričamo o 10 torbi, za svaku po 20 minuta i onda vas ostave sa svim tim stvarima izvan torbe da opet sami spakujete i stignete na avion. I sve to jer imate bosanski pasoš, bez ikakve druge osnove”, napisala je Muzaferija na društvenoj mreži Instagram.

Najbolja bh. skijašica je potom označila i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedina Konakovića i zatražila bolji tretman bh. sportista u svijetu.

“Da li će se naći rješenje za sportiste da ne moramo doći na aerodrom 8 sati prije leta da bismo bili sigurni da ćemo i stići na let?”

Preuzeto sa n1info.ba