Sport

Elvedina Muzaferija: Ponos BiH

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ponovo je ispisala historiju našeg sporta.

Muzaferija je, nakon nekoliko velikih uspjeha ove sezone, upisala pobjedu u okviru FIS Europa kupa, koji je održan u Krans Montani.

Briljirala je naša najbolja skijašica na stazi u Švicarskoj te s vremenom 1:08:12 osvojila prvo mjesto i ostavila konkurenciju iza sebe, među kojima je i nekoliko renomiranih skijašica iz svijeta ovog sporta.

Nekoliko sedmica ranije Muzaferija je uspjela ostvariti i najbolji rezultat u Svjetskom kupu kada je, u okviru Svjetskog kupa u Kortini d'Ampaco, u disciplini Super-G osvojila 14. mjesto i time ostvarila jedan od najboljih plasmana u historiji naše države.

Muzaferija je ove sezone u zaista fenomenalnoj formi. Njeni rezultati su najbolji dokaz koliko se osjeća ugodno na stazama širom svijeta.

Skromna Muzaferija, iako je slavila u utrci, nije željela privlačiti pažnju. Posvetila ju je svim ženama koje su žrtve porodičnog nasilja.

Iako sam danas pobijedila na utrci Europa kupa, što je ujedno najbolji rezultat za BiH ikada, odnosno prva pobjeda u nekom internacionalnom takmičenju, ne mogu biti tako sretna jer je dan žalosti.

Ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagirate – kazala je Muzaferija nakon utrke.

Preuzeto sa n1info.ba