Region

Haos na hrvatskoj obali: Poplavljene ulice, ogromna plima, okranski udari

Duž obale Hrvatske nastali su veliki problemi zbog obilne kiše i orkanskog vjetra. Za danas je za ovo područje na snazi crveno upozorenje Meteoalarma.

Zbog obilne kiše poplavljene su ulice i tržnice nekoliko gradova, među njima je i Rijeka.

22.11.2022., Rijeka – Jaka plima i kisa izazvali su podizanje razine mora i poplavili su ulice oko gradske trznice, te se more u luci diglo do ruba rive. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

IstraIn piše da je visoka razina mora poplavila i centar Rovinja te da su problemi i u Poreču. Kažu da je u Rovinju more poplavilo gradski trg i rivu. Zbog toga je zabranjeno prometovanje rovinjskom rivom za sva vozila.

Voda je ušla i u neke kafiće i restorane, ali, kako doznaju od zapovjednika JVP-a Rovinj Evilijana Gašpića, oni za sada nisu zaprimili pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju.

DHMZ je jučer zbog najave olujnog i orkanskog juga te mjestimičnih obilnih oborina izdao crveni stupanj upozorenja za cijeli Jadran. Već u 8 sati službena meteorološka postaja u Splitu, ona na Marjanu, izmjerila je udare juga do 103 km/h. Najjači udar do 8 sati izmjeren je na Sv. Juri na Biokovu, orkanskih 127 km/h.

Teška situacija je i u Splitu, zbog čega su u prekidu su sve katamaranske linije te većina trajektnih linija prema otocima.

Istovremeno, u Gorskom kotaru od jutros pada snijeg, pa se i tamo vozači pozivaju na dodatni oprez.

Preuzeto sa ba.n1info.com