Crna hronika

Makedonski ministar: Otmicu Vanje (14) je organizovao njen otac

Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizovao je njen otac, rekao je na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

“Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani… Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski.

“Motiv je koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga”, dodao je.

“Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće“, objasnio je.

“Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, poručio je.

Podsjećamo, tinejdžerka Vanja Gorčevska (14) koja je nestala u Skoplju prije nekoliko dana pronađena je mrtva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i nadležno tužilaštvo.

Beživotno tijelo djevojčice pronađeno je u okolini Skoplja, a istovremeno u blizini Velesa je pronađeno i tijelo Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra 2023. godine.

Preuzeto sa n1info.ba