Region

Milanović: Neću poštovati upozorenje Ustavnog suda, ne mogu mi ništa!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u Rijeci govorio na konferenciji za novinare, a u toj izjavi je kazao da neće poštivati odluku Ustavnog suda.

Priča s Ustavnim sudom je danas gotova – rekao je Milanović dodajući:

Bio sam grub, prema potrebi bit ću grub i dalje, sve sam rekao, sve je jasno.

Milanović je dodao da su “uzaludni pokušaji da ga se zbuni”. Komentirao je i saopćenje DIP-a.

Oni moraju napisati to što su napisali, Ustavni sud je donio upozorenje koje je potpuno neutemeljeno, u ovim se slučajevima donose odluke ili rješenja. Oni to ignoriraju jer mogu. Oni mogu donijeti upozorenje bez ikakvog racionala ili objašnjenja – kazao je Milanović.

Milanović je na kraju izravno upitan misli li poštivati upozorenje Ustavnog suda i DIP-a.

Prezirem ta upozorenja. Ne mogu mi ništa. Krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokratiju. Neću poštivati odluku i radit ću ono što mi nalaže savijest. Kitarović je kao Mila Gera išla okolo po skupovima kad je već bila predsjednica. I jel to u redu? Je. Ustav ne priječi. Ne može biti obrazloženje da je to duh ustava. Svetinja za sve nas u liberalnoj demokratiji je – ono što nije zabranjeno je dopušteno. Ja sam građanin – naglasio je Milanović.

Dotakao se i izjave Dragan Čovića, lidera HDZ-a koji je najavio da će 16. i 17. april biti neradni.

Što se tiče BiH, žao mi je što tamo ljudi ne mogu izači i glasati za one koji nisu HDZ. Ne mogu donijeti odluku o neradnom danu u BIH, ne može ni Dragan Čović jer vlast koja donosi odluku nije njegova, u njoj su i druge stranke. Pozivam ih da proglase neradni dan zbog Hrvata u BiH koji glasaju za Hrvatski sabor, da uvedu neradni dan u cijeloj BiH, a ne samo za Hrvate. Kako se dokazuje da si Hrvat? Imenom? Ako si Ante, onda si Hrvat – naglasio je Milanović.

Preuzeto sa avaz.ba