Sport

Milošević poslao na tribine dva ponajbolja fudbalera BiH pred meč sa Slovačkom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, večeras igra utakmicu 10. kola kvalifikacija za EURO 2024 protiv selekcije Slovačke u Zenici.

Na zvaničnom sajtu UEFA-e pojavila su se imena reprezentativaca koje će imati BiH na raspolaganju za večerašnji susret, a tamo nema dva ponajbolja fudbalera Radeta Krunića i Amara Dedića.

Selektor Milošević izostavio je dvojac zbog toga žutih kartona.

Fudbaleri Milana i Salzburga zaradili su po dva žuta kartona i eventualni treći, značio bi da Milošević ne može računati na njih za prvu utakmicu baraža.

Na megdan Slovacima tako će Milošević izaći sa sljedećim igračima:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hidajet Hankić.

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Adnan Kovačević.

Vezni red: Nermin Zolotić, Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Ivan Bašić, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović.

Napad: Smail Prevljak, Said Hamulić, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija.

Ivan Bašić i Dal Varešanović su igrači koji će biti u sastavu umjesto Radeta Krunića i Amara Dedića, a upravo su Varešanović i Bašić bili na tribina protiv Luksemburga.

Meč BiH – Slovačka ina programu večeras od 20.45h na stadionu Bilino polje, direktan tv prijenos možete gledati na BHT-u, a tekstualni prijenos i sve zanimljivosti Vam donosimo na blogu N1 Bosna i Hercegovina.

Preuzeto sa n1info.ba