Vijesti iz BiH

Napad na porodicu Memišević: Za tužioca nema dokaza da je Prodan počinio razbojništvo

Iz prikupljenih dokaza ne proizlazi osnovana sumnja da je Bojan Prodan pretukao i opljačkao bračni par Memišević u selu Omeragići kod Višegrada, rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a gdje su naveli inicijale osumnjičenog.

– Po saznanju da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo u mjestu Omeragići, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinioca krivičnog djela. Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su uhapsili B.P. zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo – rekli su OJT Istočno Sarajevo.

Međutim, iz do tada obezbijeđenih dokaza nije proizlazila osnovana sumnja da je uhapšeni izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv njega i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer nisu ispunjeni zakonski razlozi.

Iz PU Foča za “Avaz”: Bojan Prodan je jedini osumnjičeni za razbojništvo nad porodicom Memišević
U cilju rasvjetljenja ovog krivičnog djela Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima PU Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca, navode iz Tužilaštva.

Podsjetimo, pripadnici PU Foča uhapsili su Bojana Prodana zbog sumnje da je brutalno pretukao bračni par Memišević i ukrao im 7.000 KM. Međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu, on je pušten na slobodu.

Preuzeto sa avaz.ba