Radončić: SBB će u Neum, SDP svojom odlukom se delegitimiše kao lider opozicije

SDP koji je odbio prisustvovati sastanku u Neumu delegitimiše sebe kao lidera opozicije, poručio je lider SBB-a govoreći da će oni učestvovati u pregovorima, te da očekuje da će pomak biti napravljen upravo u Neumu.

“Pregovori će se voditi u Neumu, mislim da se nalazimo u zeitnotu, situacija oko Ukrajine se komplicira i kulminira, i mislim da je ovo zadnja šansa kada ćemo imati ovoliku pažnju Washingtona i Brisela” ,rekao je lider SBB-a Fahrudin Radončić.

SBB će učestvovati u pregovorima, potcrtao je Radončić.

“Ne smatram mudrim potez prijatelja iz SDP-a, SDP je na bazi izbornog rezultata je lider opozicije. SDP se ovim delegitimira kao lidera, jer lider mora biti na svim značajnim mjestima gdje možemo razmjeniti sve argumente, naročito prema HDZ-u i BiH. Bježanje, sklanjanje ili izbjegavanje nije politički čin odgovornih ljudi“, rekao je on.

On je dodao da novog prijedloga nema, ali i da vjeruje u mogućnost pomaka u Neumu. Ipak, izrazio je skepticizam o tzv. tehničkim izmjenama izbornog zakonodavstva.

“Nije neka mudrost otkriti da je vladajućim strankama HDZ-u, SDA-u, i SNSD-u odgovara da se ništa ne dogodi i da se nastavi izborna krađa”, rekao je Radončić.

Na koncu lider SBB-a je pojasnio da ako se radi o dizanju izbornog standarda ne možemo govoriti o tehničkim izmjenama, već o suštinskim. Radončić je dodao da bi bilo dobro da se u paketu mijenjaju i tehnički i politički aspekti izbornog zakonodavstva.

Preuzeto sa ba.n1info.com