Sport

Ronaldo prodao svoju Zlatnu loptu iz 2013, a razlog će vas oduševiti

Kristijano Ronaldo (Cristiano) u zadnje vrijeme puni novinske stupce širom svijeta, nakon što je potpisao jedan od najvećih ugovora u historiji fudbala. Ugovor koji je težak 200 miliona eura po sezoni sa saudijskim klubom Al Nassr i tako se vratio na prvo mjesto najplaćenijih fudbalera svijeta.Ipak, službeni debi još nije dočekao jer ga je engleski savez kaznio s dvije utakmice neigranja zbog incidenta s dječakom na stadionu Evertona.

Ipak, portugalska zvijezda je poznata i po svojim humanitarnim akcijama, tako je odlučio prodati jednu od svojih pet Zlatnih lopti, a u pitanju je osvojena u dresu Real Madrida 2013. godine. Ovaj humani gest je uradio kako bi pomogao udruzi koja se brine o teško bolesnoj djeci.

Portugalac je prodao svoju Zlatnu loptu na aukciji zaklade „Make a wish“, a kupio ju je izraelski milijarder Idan Ofer. Za Zlatnu loptu je platio 645 hiljada dolara, prenose britanski mediji.

Zaradu je donirao u dobrotvorne svrhe te je tako oduševio ljude širom svijeta. Nakon toga je izradio repliku Zlatne lopte te je ista izložena u njegovom muzeju na rodnoj Madeiri.

Preuzeto sa avaz.ba