Crna hronika

Tuzla: Muškarac aktivirao bombu i smrtno stradao, teško povrijeđena njegova supruga

U naselju Moluhe u Tuzli u jutarnjim satima došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće usljed čega je jedna muška osoba smrtno stradala dok je jedna ženska osoba u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla.

Ovaj događaj prijavljen je Operativnom centru Uprave policije MUP TK u 07:55 sati. Odmah nakon prijave na teren je upućena je patrola policije PS Zapad i policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla kao i službenici OKP PU Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i Kontradiverziona ekipa zbog sumnji da na licu mjesta ima više ekspozivnih naprava, kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako nezvanično saznajemo muškarac koji je aktivirao bombu smrtno je stradao na licu mjesta dok je njegova spruga u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla.

“Pacijentica inicijala E.O. hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku priprema za operativni zahvat” – saopćila je glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Nakon što je obavljen KDZ pregled objekta zbog sumnje se na više postavljenih bombi dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla konstatovao je smrt muškarca inicijala M.O. rođenog 1968. godine iz Tuzle.

U kući je navodno bila i kćerka, ali nije zadobila povrede.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona koji će rukovoditi uviđajnim radnjama.

Preuzeto sa tuzlanski.ba