Region

Vulin oštro poručio Šmitu: Pozivaš na blokade puteva u Srbiji, a smetaju ti blokade u RS

Pokret socijalista u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vulinom koji je skoro završio na crnoj listi SAD zbog korupcije, uputio je oštru poruku visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu (Christian Schmidt).

  • Licemjerje zapadnih predstavnika je beskonačno. Kristijan Šmit i njegove zapadne kolege mjesecima pozivaju na blokade međunarodnih puteva u Srbiji, neke Šmitove kolege i lično učestvuju u blokadama puteva i mostova u Beogradu, ali zato sada gospodinu Šmitu smetaju protesti Srba u Republici Srpskoj, smeta mu to što Srbi brane svoje pravo da budu slobodni – saopćio je Vulin, ne navodeći kada je visoki predstavnik pozivao građane Srbije na blokadu puteva u Srbiji.
  • Šmit je za to da mijenja vlast u Srbiji na ulici, da nasilno mijenja ustavni poredak Srbije, ali zato sada kada Srbi u RS izražavaju svoje neslaganje sa Šmitovom pogubnom politikom, odjednom gospodin Šmit nije više za to da se putevi blokiraju.

Svjesni smo licemjerne politike koju sprovodi Kristijan Šmit prema svim Srbima, ali isto tako poručujemo Šmitu i njegovim kolegama da Srbi iznad svega cijene svoju slobodu i pravo na slobodne izbore i da se vlasti u Srbiji i RS neće menjati onako kako je on zamislio, iz stranih ambasada, već isključivo voljom većinskog srpskog naroda na izborima. Ne može Šmit da ponižava srpski narod, a da ne dobije odgovor Srba – poručio je lider Pokreta socijalista.

Preuzeto sa avaz.ba