Sport

ZAKON JE ZA SIROMAŠNE: Saudijska Arabija zbog Ronalda i Georgine mijenja vrlo strogo pravilo

Dolazak Kristijana Ronalda u Saudijsku Arabiju donio je tektonske promjene u ovoj zemlji i to ne samo kada je u pitanju sport.

Portugalska zvijezda nedavno je potpisala ugovor sa Al Nasrom vrijedan 200.000.000 eura na godišnjem nivou, što je najveća plata koju je jedan fubdaler ikada dobio.

Pored basnoslovne zarade, Ronaldo na Bliskom istoku uživa i mnoge druge vidove povlastica pa tako bojni svjetski mediji svjedoče o spremnosti Saudijske Arabije da Kristijanu istoleriše čak i kršenje striktnih šerijatskih zakona.

Tako je Ronaldu i njegovoj supruzi Georgini Rodrigez dato izuzeće od nekih zakonskih odredbi, a jedna od njih je i ona po kojoj nevjenčani parovi ne mogu da žive zajedno.

Kristijano i Geogina još uvijek nisu izgovorili sudbonosno “da” već su i dalje samo vjereni, a u Saudijskoj Arabiji vlada pravilo da takvi parovi ne mogu živjeti zajedno dok god njihova veza ne bude krunisana vjenčanjem.

Dva advokata iz Saudijske Arabije su poručila da očekuju da će zakonska odredba biti ignorisana i da će njihov slučaj biti okarakterisan kao izuzeće.

Ovakvo privilegovanje bogate fudbalske zvijezde izazvalo je bijes kod brojnih žitelja Saudijske Arabije, ali i reakcije sa svih krajeva svijeta. Jedna je stigla i od azijskog jutjubera Džoša Palera Lina.

“Zakon je samo za siromašne. Ovo je pokazalo da ako ste dovoljno poznati ili dovoljno bogati, da ste iznad zakona. Primarni pokazatelj”, napisao je Lin.

Ronaldo i Georgina se još uvijek nisu oglasili po ovom pitanju, ali je sigurno da se Portugalac dobro pobrinuo da se u tokom žvota u drugačijoj kulturološkoj sredini osjeća što konfornije.

Preuzeto sa express.ba