Sport

Poznati potencijalni rivali BiH u baražu, jedan scenarij Zmajevi žele izbjeći

Utakmica Ukrajine i Italije direktno je odlučila o plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i o putniku u baraž.

Azzuri su uz dosta sreće uspjeli izvući pozitivan rezultat i sa remijem izboriti direktan put na Euro zajedno sa Engleskom, dok će Ukrajina šansu tražiti kroz baraž.

Ono što je zanimljivo jeste da su Ukrajinci potencijalni rivali Bosni i Hercegovini u baražu koji je na rasporedu u martu naredne godine. Zmajevi će biti domaćin u polufinalu baraža, a žrijeb će jednu od reprezentacija (Ukrajina, Finska, Island) prebaciti u baraž A lige dok će ostale dvije biti protivnici Izraelu i našoj selekciji u polufinalu baraža B lige.

Ako Island završi u baražu A lige, Zmajeve očekuju dueli protiv Finske, a u finalu sa boljim iz duela Izraela i Ukrajine.

Ukoliko kuglice pošalju Finsku u baraž A lige, BiH će u polufinalu igrati protiv Ukrajine dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island što je za našu selekciju najteži mogući put do Evropskog prvenstva.

U trećem scenariju, ukoliko Ukrajina završi u baražu lige A Zmajevi će igrati protiv Finske dok će se u drugom polufinalu sastati Izrael i Island.

Izvlačenje za baraž je na rasporedu u četvrtak 23. novembra u 12 sati.

Preuzeto sa n1info.ba