Vijesti iz BiH

Vulić nazvala Šmita sljedbenikom “nacističke ideologije”

Šefica Kluba zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su tri konstitutivna naroda i ostali u BiH izabrali svoje političke predstavnike koji će da ih predstavljaju i štite njihove interese, tako da ne zna “ko je Kristijan Šmit da sebi daje za pravo da izjavljuje da će on da štiti BiH i njeno stanovništvo ako to bude potrebno.”

Ko je Kristijan Šmit da bilo koga brani u BiH? Sljedbenik nacističke ideologije bi nekoga da “štiti”!? Srbi tokom svoje historije veoma dobro znaju kakva je to ideologija, ali i kako se danas ponašaju njeni sljedbenici, a posebno kako “štite” – istakla je Vulić.

Niz skandala
Ona je rekla za Srnu da će vrlo rado podsjetiti Šmita na “njegovu sramnu političku karijeru obilježenu nizom skandala, a najveći je kada se kao državni sekretar za odbranu zalagao da rehabilituje Vernera Moldersa, nacističkog pilota Luftvafea ratnog vazduhoplovstva nacističkog njemačkog Vermahta.”

I sada bi jedan takav, koji je mimo svih procedura došao u BiH, lažno se predstavljajući za visokog predstavnika, nekoga da štiti. Isti onaj koji donosi zakone, naređuje sudske procese protiv legalno izabranih predstavnika RS, prijeti, ucjenjuje… Ne znam šta je sljedeće, možda da donese zakon da svi Srbi moraju da nose žute trake oko ruke. Ništa nas od njega ne može iznenaditi, pa ni to – naglasila je Vulić.

Ona je rekla da se s razlogom pita da li je “Šmit došao u BiH sa željom da završi ono što njegovi prethodnici nisu završili 1945. godine.”

“Njemački turista”
Ona je kazala da bi “njemačkom turisti bi bilo najpametnije da spakuje svoje kofere i vrati se kući.”

Jedino što može bar malo spasiti sljedbenika nacističke ideologije od daljeg srozvanja i debakla je to da pobjegne iz BiH glavom bez obzira i svoju sramnu karijeru, koju je zakucao u BiH, završi sakriven u mišijoj rupi u nekom selu u Bavarskoj – zaključila je.

Preuzeto sa avaz.ba